De recherche is dringend op zoek naar een twee getuigen die mogelijk meer informatie kunnen geven over een poging tot verkrachting waarvan een 23-jarige vrouw in Amsterdam op afgelopen vrijdag het slachtoffer is geworden.

De vrouw liep die ochtend kort na half acht van het Amstelstation over de Hugo de Vrieslaan naar de Fizeaustraat toen zij plotseling van achteren werd vastgegrepen door een man die haar probeerde te verkrachten.

Omdat de vrouw heel hard gilde stopte er een jongeman op een skateboard waarna de dader ophield en wegrende.

De voorbijganger heeft het slachtoffer opgevangen en begeleid naar het clubhuis van een korfbalvereniging. In de consternatie is het slachtoffer vergeten zijn naam te vragen of een telefoonnummer van hem te noteren. Hij zei onderweg te zijn naar school.

Baardje

Het slachtoffer omschrijft de jongeman als rond de 20 jaar, ongeveer 1.75m. lang, blanke huidskleur, blond stijl haar, brildragend, een klein 'driedaags' baardje en hij verplaatste zich op een zogenaamd longboard (verlengd skateboard).  

Daarnaast wil het onderzoeksteam graag in contact komen met een oudere man met grijs haar op een fiets. Hij fietste vlak langs het slachtoffer en haar belager terwijl de dader de vrouw op de grond vast hield. Het was die ochtend nog donker.  

Belaagd

Volgens de politie zouden andere vrouwen mogelijk ook door deze dader zijn belaagd. Dat kan die ochtend van vrijdag 4 december gebeurd zijn, maar ook in de dagen ervoor of erna. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie.

Volgens de politie is de verdachte een lange man tussen de 30 en 40 jaar.