Dat tramhalte Muntplein in Amsterdam vanaf volgend jaar verdwijnt is bij reizigersbelangenvereniging Rover in het verkeerde keelgat geschoten. Ze hebben in een brief aan de gemeenteraad om opheldering gevraagd.

Rover zegt 'zeer onaangenaam verrast' door het voornemen van de gemeente. De tramhalte zal per 4 januari worden opgeheven en vervangen door een halte Vijzelstraat. Deze halte komt een paarhonderd meter verderop te liggen.

'Duidelijk is dat hierbij de belangen van de reizigers van het openbaar vervoer ondergeschikt zijn aan die van het uitrollen van de z.g. Rode Loper', zegt Rover-Amsterdam in een persbericht.

Akkoord

De plannen komen voor Rover volledig onverwacht, zo laat de vereniging weten. 'De plannen zijn achter onze rug bekokstooft', zegt woordvoerder Chris Vonk. 'Rover zou nooit akkoord gaan met het opheffen van deze hele drukke halte.'

Het gebied rond Muntplein ligt al een aantal weken op de schop om ook daar de 'rode loper' uit te rollen. Het gebied tussen Damrak en de Ferdinand Bolstraat wordt heringericht. Onder meer de tramsporen, riolering en de bestrating wordt vernieuwd.