De politie heeft vrijdagmorgen een 55-jarige man aangehouden. De man wordt er van verdacht door te zijn gereden na een ongeluk.

De man reed eerder die ochtend eerst een meisje van haar fiets op de Baarsjesweg.

Vervolgens ramde hij op de Nepveusstraat de paal van een parkeerautomaat. Kort na deze incidenten zagen agenten een zwarte, beschadigde BMW zonder bestuurder midden op de Hoofdweg staan. Toen er enige tijd later iemand in stapte en weg wilde rijden besloten agenten de bestuurder aan te houden.

De verdachte probeerde voor zijn arrestatie nog, tevergeefs, een bekertje met wit poeder weg te gooien. Bij de aanhouding van de verdachte ontstond vervolgens een worsteling, uiteindelijk slaagden enkele agenten er echter in de man onder bedwang te krijgen.

Man verzet zich bij arrestatie
Man verzet zich bij arrestatie

Rijbewijs

Op het bureau bleek dat de man in het verleden meerdere malen was veroordeeld voor het rijden onder invloed van drugs. Hij had zijn rijbewijs net een maand terug, nadat het was ingevorderd voor het rijden onder invloed.

Of de man nu ook onder invloed was wordt momenteel onderzocht. De man wordt in ieder geval verdacht van het doorrijden na een ongeval, verzet bij aanhouding en mogelijk drugsbezit. Het meisje op de fiets is bij het ongeluk niet gewond geraakt.