Voor het eerst in vijf jaar wordt er vrijdag weer een kickboksgala gehouden in Amsterdam. De vechttoernooien werden jarenlang niet toegestaan, omdat de sport kampte met een slecht imago. 

Nu zijn er nieuwe richtlijnen en mag het weer. Donderdagmiddag werden de vechtsporters gewogen voor de grote dag. 'Ik mag m'n titel verdedigen. Dat is een droom die uitkomt', zegt kickbokser Rico Verhoeven.

Burgemeester Van der Laan verbood de gala's in 2010 omdat het volgens hem netwerkbijeenkomsten waren voor de georganiseerde misdaad. Afgelopen juni werd een vechtsportautoriteit ingevoerd die de sport moest professionaliseren en korte metten moest maken met het negatieve imago.

'Hard werken om vergunning kickboksgala rond te krijgen'
'Hard werken om vergunning kickboksgala rond te krijgen'

Vergunning

'Het was heel hard werken samen met de gemeente, de burgemeester, de autoriteiten om de vergunning rond te krijgen', vertelt organisator Peter Machielse. 'Anderhalf jaar zijn we ermee bezig geweest. Vanwege een groot draagvlak zochten ze toch een goede partij en Glory is een internationaal bedrijf dat kickboksevenement organiseert. Vandaar dat ze ons gevraagd hebben.'

Onder andere minister Edith Schippers, burgemeester Van der Laan en diverse BN'ers zullen morgen aanwezig zijn bij het toernooi in de Rai.