De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Universiteit van Amsterdam (UvA) gaan ruim 2.500 zonnepanelen plaatsen. Het is daarmee een van de grootste zonne-energieprojecten van Amsterdam.

De in totaal 2.563 panelen worden geplaatst op de daken van vijf gebouwen en zijn goed voor 600.000 kWh aan energie geven.

Dit staat ongeveer gelijk aan het energieverbruik van tweehonderd huishoudens. In februari wordt gestart met het plaatsen van de zonnepanelen. 

Er zullen zonnepanelen geplaatst worden op de Amsterdam Business School aan de Plantage Muidergracht, de gebouwen van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica en de Amsterdam University College in Science Park, het Nicolaes Tulphuis in Zuidoost en het Dr. Meurerhuis in Nieuw-West.

Naast een verminderde CO2-uitstoot besparen de UvA en HvA ook nog eens jaarlijks zo'n 66.000 euro op de energierekening. De panelen worden geplaatst in samenwerking met projectontwikkelaar OVG Real Estate, de mensen die ook achter The Edge op de Zuidas zitten.