Advocaat Gerald Roethof vindt dat het Openbaar Ministerie zich in het onderzoek naar de witte heroïne die als cocaïne werd verkocht, teveel richt op één persoon. Roethof is de advocaat van verdachte Flip S.

Alle slachtoffers vielen eind 2014 in het centrum. Maar in dezelfde periode werd iemand in Amsterdam-Zuidoost onwel na het gebruik van witte heroïne.

Flip S. is tot nu de enige die wordt verdacht van het verkopen van witte heroïne als cocaïne aan meerdere toeristen. "Als je kijkt naar het onderzoek, zou er meer gekeken kunnen worden naar anderen die dit spul op de markt hebben gebracht", vertelt Roethof. "Zo is er een geval bekend van iemand die in de Bijlmer de verkeerde cocaïne gekocht en onwel werd. Dit is in dezelfde periode als de incidenten in het centrum gebeurd."

Focus

"De term nalatig wil ik niet gebruiken, maar in mijn optiek is de focus iets teveel op mijn cliënt geweest. Als je je te veel focust op één ding, kan het zijn dat je andere dingen uit het oog verliest."

Op 9 februari wordt de zaak van Flip S. inhoudelijk behandeld. S. wordt verdacht van de moord op drie Britse toeristen, die om het leven kwamen na het gebruik van witte heroïne.

Vrijspraak

Toch is de kans groot dat het Openbaar Ministerie in februari vrijspraak zal vragen bij gebrek aan bewijs voor de betrokkenheid van S. bij de incidenten. Geen van de toeristen die eerder met de dader in contact kwamen, herkende S. als de man die hn de witte heroïne verkocht.