In de afgelopen twee maanden zijn vier vrouwen in Amsterdam-Zuidoost zonder enige aanleiding ernstig toegetakeld. De politie houdt er rekening dat de dader één en dezelfde man is.

De locaties waar de mishandelingen plaatsvonden, liggen binnen enkele honderden meters van elkaar.

De eerste mishandeling was op 31 augustus; een 36-jarige vrouw wordt op klaarlichte dag op de Kortvoort van haar fiets getrapt. Door de harde val van haar fiets loopt de vrouw ernstige verwondingen aan het gezicht op. Er was een reconstructie nodig om de verschillende botbreuken in haar gezicht te herstellen.

Video: Man valt fietsters in Amsterdam-Zuidoost aan

Politie op zoek naar aanvaller fietsters in Amsterdam-Zuidoost
Politie op zoek naar aanvaller fietsters in Amsterdam-Zuidoost

Een 22-jarige vrouw is op 6 november het tweede slachtoffer. Zij wordt op het Kraaiennestpad aangesproken door een man die de weg vraagt. Vervolgens haalt hij uit en geeft haar een klap in haar gezicht. De man loopt rustig verder, de vrouw blijft achter met een pijnlijk oog.

Vuistslag

Bij de derde mishandeling op 17 november gebeurt vrijwel hetzelfde, een 35-jarige vrouw wordt op het Kelbergenpad aangesproken en vanuit het niets in het gezicht geslagen. De vuistslag is zo krachtig dat ze haar jukbeen op meerdere plaatsen breekt. 

Het vierde geval vindt ook plaats op het Kelbergenpad, een 41-jarige fietsster werd aangevallen en krijgt meerdere klappen in haar gezicht. Ze breekt niets maar houdt er een pijnlijke neus, jukbeen en oor aan over.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen, ook om er achter te komen of het daadwerkelijk om dezelfde dader gaat. De gegeven signalementen komen niet in alle gevallen overeen, maar de politie ziet genoeg overeenkomsten om deze mogelijkheid verder te onderzoeken.