Amsterdammers reageren zeer wisselend op de nieuwe 'shared space' achter het Centraal Station. In het nieuwe concept is een brede stoep geplaatst zonder auto's, maar ook zonder regels.

Het was voor veel fietsers, scooterrijders en voetgangers één van de grootste ergernissen van de stad: de ruimte achter het Centraal Station bij de pontjes. Maar nu is daar een oplossing die aan alle problemen een einde zou moeten maken: de shared space. Iedereen op dezelfde brede stoep, zonder auto's, maar ook zonder regels.

Amsterdammers reageren tegenover AT5 wisselend. Sommigen zijn blij dat ze meer ruimte hebben gekregen, anderen spreken nog altijd van 'een chaotische situatie'.

"Het is wel nog even wennen. Want van alle kanten komen ze nu aangefietst", zegt een man die wil oversteken.

Bekijk een reportage over de nieuwe inrichting achter Amsterdam CS: