De rechter heeft bepaald dat staatssecretaris Klaas Dijkhoff opnieuw moet kijken naar het besluit om de familie Yaman, die in Amsterdam woont, uit het land te zetten.

De familie voert al jaren rechtszaken om in Nederland te kunnen blijven, maar tot nu toe zonder resultaat. Ook het Kinderpardon ging aan hun neus voorbij omdat zij geen asielzoekers zijn. Inmiddels heeft de Amsterdamse politiek zich al voor hen uitgesproken.

Het stel met drie jonge kinderen van tien, zeven en vier jaar oud, woont nu 23 jaar in Nederland. Vader Yaman heeft een goed lopend schilder- en stukadoorsbedrijf, zo constateerde ook de rechtbank.

De Immigratie en Naturalisatie Dienst IND voerde juist aan de Yaman met zijn bedrijf banen zou onttrekken.  "Onzin", zei de advocaat van het gezin in oktober. "Zijn bedrijf loopt heel goed, hij heeft personeelsleden in dienst. Hij heeft juist gezorgd voor arbeidscreatie."

De rechtbank heeft de staatssecretaris nu acht weken de tijd gegeven om zijn eerder genomen besluit opnieuw te bekijken.