In de collectie van het filmmuseum Eye in Amsterdam zijn kleurenopnamen gevonden die filmmaker Louis van Gasteren (92) in 1961 maakte van een tentoonstelling in het Stedelijk Museum.

In het Amsterdamse museum was destijds de tentoonstelling 'Bewogen beweging' te zien, met 222 werken van 72 kunstenaars.

Van Gasteren maakte de opnames in het kader van een niet voltooid filmproject, getiteld Match N. Het materiaal raakte in de vergetelheid in de depots van Eye, maar dook onlangs weer op bij de voorbereidingen voor een expositie volgend jaar rond de Zwitserse kunstenaar Jean Tinguely, bekend van zijn bewegende stalen creaties.

Het gaat volgens het Stedelijk om 'unieke beelden' van de expositie uit de jaren zestig, waarin kunst centraal stond die aangedreven wordt door machines of aanrakingen van het publiek. Er was alleen een geluidloze zwart-wit film bekend. Van Gasteren maakte echter een kleurenfilm met geluid. Hij gaat het materiaal opnieuw monteren.

Van Gasteren (93) is blij met het gevonden beeldmateriaal. Eye heeft hiervoor het beeld gedigitaliseerd en beschikbaar gesteld aan Van Gasteren.