De politie gaat vanavond bewakingsbeelden tonen van de parkeergarage in Amsterdam Nieuw-West, waar op 14 oktober een peperdure gestolen Audi RS6 DTM in de brand werd gestoken.

De wagen was enkele uren daarvoor gestolen bij tankstation Kriterion in Oost. De eigenaar van de vier ton kostende wagen, Douwe Leitner, was met een filmploeg bezig opnames van de auto te maken.

"Ik zat achter het stuur, de motor van de auto liep nog. We stonden een beetje verstopt achter het tankstation. Ineens hoorde ik pistoolschoten. Iemand zei me dat ik uit de auto moest komen, de sleutel moest afgegeven en wegwezen."

Twee mannen kwamen schietend uit een busje gestapt en eisten de Audi op. het busje waarin ze naar het tankstation gereden waren, hadden ze in tussentijd in brand gestoken. De twee overvallers zijn vervolgens ingestapt en de ring richting Zaandam opgereden.

Uitgebrand

Een paar uur later werd de unieke Audi uitgebrand teruggevonden in de parkeergarage.

De bewakingsbeelden zullen vanavond uitgezonden worden in het programma Opsporing Verzocht. In datzelfde programma wordt vanavond ook meer aandacht besteed aan de twee schietpartijen in de Derkinderenstraat in Nieuw-West. Bij de eerste schietpartij kwam de advocaat Haydar Zengin om het leven.

Bij de twee schietpartij overleefde het slachtoffer de aanslag.