In de strijd tegen de parkeerdruk komt stadsdeel Nieuw-West met een opmerkelijke proef. In het gebied tussen de Burgemeester Roelstraat en de Haarlemmerweg kan je sinds maandag je auto niet twee maar zes uur lang kwijt in het blauwe zonegebied. 

De bewoners zien de proef totaal niet zitten. De buurtbewoners hebben al een vergunning en vrezen voor een enorme parkeerdruk van dagjesmensen en forenzen. 

'Je kan bijvoorbeeld om 10.00 uur je blauwe schijfje zetten en dan tot 16.00 uur blijven staan. Dan heb je de hele dag gratis gestaan en hoef je niet te betalen voor het parkeren.'

Bekijk video:

Toch is er volgens het stadsdeel nog voldoende parkeerruimte en is het goed dat er eens gekeken wordt naar een dergelijke oplossing.

'Als we simpelweg gewoon maar blauwe zones zouden uitbreiden, dan loop je het risico dat we straks bij de volgende buurt hetzelfde probleem hebben. Nu kunnen we probleem misschien echt oplossen in plaats van verplaatsen', aldus Erik Bobeldijk van het stadsdeel.

Ander motief

Toch snappen de bewoners daar helemaal niets van. De parkeergarage om de hoek heeft recentelijk de parkeertarieven flink verhoogd en daarom  denken de bewoners dat het stadsdeel eigenlijk een heel ander motief heeft.

'Deze brief komt van het stadsdeel, daar werken ook een heleboel mensen en die wonen niet in deze buurt. Die gaan ook niet met het groene vervoer, die gaan gewoon met hun eigen auto. Die kunnen nu mooi in deze buurt hun auto parkeren.'

Het stadsdeel bevestigt dat de parkeertarieven in de parkeergarage recentelijk zijn verhoogd, maar dat zij daar als stadsdeel geen invloed op uit kunnen oefenen.