Het is nog niet definitief gedaan met het matchingssysteem dat wordt gebruikt voor het plaatsen van leerlingen op middelbare scholen in Amsterdam.

Eind vorige maand werd werd bekend dat de scholen weer gaan loten, maar onderwijswethouder Simone Kukenheim vraagt de vereniging van schoolbesturen, het OSVO, om die keuze te heroverwegen.

Dat doet Kukenheim op gezag van de bijna voltallige gemeenteraad en 1.400 ouders, die een petitie ondertekenden. Ze zijn voor een aangepaste vorm van matching, waarmee honderden kinderen meer op een voorkeursschool terecht kunnen komen dan afgelopen jaar het geval was.

Bekijk hier een video over het matchingssysteem:

Petitie

De petitie werd donderdag door een aantal ouders overhandigd tijdens een commissievergadering onderwijs, samen met een bos van 60 bloemen. Daarbij staat elke bloem symbool voor één van de 60 klassen met groep 8-leerlingen in de stad. 

Eind vorige maand werd duidelijk dat het OSVO af wil van het matchingssysteem, dat een jaar eerder werd ingevoerd. Bij dat systeem maken kinderen een top vijf met scholen van voorkeur, waarna de leerlingen aan de hand van een wiskundig algoritme worden gekoppeld.

Lees het volledige verhaal op AT5