Ellie Lust, woordvoerder van de politie in Amsterdam, doet dit seizoen mee aan het televisieprogramma Wie is de Mol.

Presentator Art Rooijakkers maakte donderdag op de Dam in Amsterdam de tien kandidaten bekend.

Naast de politiewoordvoerder doen Airen Mylene, Annemieke Schollaardt, Cécile Narinx, Klaas van Kruistum, Marjolein Keuning, Remy van Kesteren, Rop Verheijen, Taeke Taekema en Tim Hofman mee aan het programma van Avrotros.

"Toen ik gevraagd werd, dat was al in maart heb ik het met mijn chef Jeroen besproken en is er goed gekeken naar of dit goed is voor de politie. Maar in dit spelprogramma kan ik wel dingen laten zien die je doet als politie-agent. Dus in die zin hebben we heel goed een afweging gemaakt in hoeverre dit iets kan doen voor de politie", zegt Lust in een interview met AT5.

Bekijk een interview met Ellie Lust over haar deelname:

Dominicaanse Republiek

De kandidaten reizen dit keer naar de Dominicaanse Republiek, waar zij tien weken lang "spectaculaire, intrigerende en soms angstaanjagende opdrachten'' moeten uitvoeren om de pot te spekken en erachter te komen wie te vertrouwen is.

Het is de zestiende editie van Wie is de Mol, dat vanaf zaterdag 2 januari te zien is op NPO 1. NOS-presentator Rik van de Westelaken was vorig jaar de winnaar van het programma. Margriet van der Linden bleek toen de mol.