Bij een inbraak vorige week in het kantoor van Jeugdbescherming in Amsterdam Nieuw-West zijn zo'n achttien vertrouwelijke dossiers van cliënten gestolen.

De dieven braken medewerkerskluisjes open, roofden tassen met laptops en telefoons, maar namen ook vertrouwelijke papieren zoals gezinsdossiers mee.

Jeugdbescherming schrijft in een brief aan de gedupeerden dat "inbrekers doorgaans niet geïnteresseerd zijn in papieren en dat de dossiers dus hoogstwaarschijnlijk in een container zijn gegooid. Die mededeling geeft hopelijk wat rust", aldus de Jeugdbescherming.

Volgens een gedupeerde cliënt wordt de zaak te gemakkelijk af met een excuusbrief. "Door zo'n simpele brief moet je maar gerustgesteld zijn", stelt de cliënt die om privacyredenen anoniem wil blijven. "Maar dat ben ik helemaal niet. Ik ben juist heel kwaad."

Jeugdbescherming, die niet voor camera wilde reageren, stelt dat alle gedupeerden zo snel mogelijk gebeld zijn na de inbraak. Dat dit bij deze cliënt niet is gebeurd, betreurt de organisatie. Ze beloven alsnog snel contact op te nemen.

Bekijk video: