Twee warenhuizen aan het Rokin in Amsterdam krijgen in de toekomst een eigen ondergrondse verbinding met Noord-Zuidlijnstation Rokin.

Dit staat te lezen op een speciale informatiewebsite van de Noord-Zuidlijn. Het gaat om warenhuizen Marks & Spencer en Haussmann. Beide warenhuizen moeten in 2016 hun deuren openen.

De tunnels moeten nog worden aangelegd. Dit zal pas gebeuren als de metro's al onder het Rokin door rijden. "We gaan het tunneltje wel al in de eerste helft van 2016 bouwen, maar de doorbraak wordt pas na opening van de Noord-Zuidlijn gerealiseerd", stelt een woordvoerder van projectontwikkelaar Ivy Group, verantwoordelijk voor de tunnelverbinding.

Directe verbinding

"Een directe verbinding vanuit de metro komt in het buitenland vaker voor. Hemelsbreed is het maar tien meter van het station naar de winkels."

"Als je in de toekomst uitstapt bij station Rokin en op het perron - richting uitgang Dam - de roltrap omhoog neemt, dan is er in de metrohal een toegang naar zowel Marks & Spencer als Haussmann", vervolgt de woordvoerder. "Na een kleine roltrap of trap loop je vervolgens bij een van de twee warenhuizen naar binnen."