Twee mannen zijn vannacht gewond geraakt bij een steekpartij in een woning aan de Frederik Hendrikstraat in Amsterdam-West.

Een slachtoffer liep ernstige verwondingen op in de borststreek, de andere gewonde is naar een ziekenhuis gebracht met een steekwond in zijn arm. Beiden zijn aangehouden.

In de woning waren op het moment van het incident meerdere personen aanwezig, die vermoedelijk onder invloed waren van alcohol. Meerdere hulpdiensten, waaronder een mobiel medisch traumateam komen ter plaatse.

Het eerste slachtoffer blijkt ernstig verwondingen te hebben aan zijn borst. Hij wordt aangehouden voor het verwonden van de ander en naar een ziekenhuis gebracht. Ook het tweede slachtoffer wordt overgebracht naar een ziekenhuis.

Steekwapen

Twee anderen, die in de woning aanwezig waren, zijn gehoord en daarna heengezonden. De omgeving van de woning is enige tijd afgezet geweest en de politie heeft in het pand sporenonderzoek gedaan. Daarbij werd het steekwapen, een mes, aangetroffen en zijn meerdere bebloede kledingstukken in beslag genomen.

Opvallend genoeg gaat het om een woning naast het huis waar in december vorig jaar een man werd doodgestoken. De 36-jarige Etienne L. werd in die zaak tot acht jaar celstraf veroordeeld, eerder deze week.