De werkzaamheden bij het Muntplein gaan drie weken langer duren door een fout van een onderaannemer.

De werkzaamheden zouden op 14 november afgerond zijn, maar doordat het laswerk verkeerd is uitgevoerd, moet dit geheel opnieuw gedaan worden.

De meeste lasnaden, de verbindingen tussen de verschillende spoordelen, moeten worden hersteld. De naden moeten eerst worden losgesneden en vervolgens moeten deze weer opnieuw worden vast gelast.

Naast dat het Muntplein drie weken langer opengebroken blijft, zorgen de werkzaamheden bovendien voor vier nachten extra geluidsoverlast voor omwonenden en ondernemers. "Het is ontzettend balen. Fouten kunnen altijd gemaakt worden, maar dit is heel vervelend", aldus een woordvoerder van de gemeente. De fout is gemaakt door een onderaannemer.

Nachtbus

Tot begin december blijven alle verkeersomleidingen bestaan en wordt de nachtbus omgeleid. De haltes van de nachtbus op het Singel en Halvemaansbrug blijven in gebruik. De lassen in de Reguliersbreestraat worden pas komend voorjaar hersteld, zodat het werk in de decembermaand niet langer uitloopt.

Bij de Sinterklaasintocht op 15 november worden extra verkeersregelaars ingezet om de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers te waarborgen.