Verschillende christelijke instanties in Amsterdam waaronder de Protestantse Diaconie en het Rooms Katholieke Dekenaat, organiseren zondag een herdenking voor bootvluchtelingen die verdronken op de Middellandse Zee.

Hierbij nemen verhalen over overleden migranten een belangrijke plaats in.

De oecumenische herdenking vindt plaats om 18.00 uur op de steiger voor museum De Hermitage aan de Amstel. Het werd door de organisatoren aangekondigd met onder meer een overlijdensadvertentie in de krant.

"Aan de buitengrenzen van Europa spelen zich dagelijks drama's af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om. Meestal naamloos, in stilte", stond te lezen.

Dominee Arjan Plaisier van de Protestantse Kerk Nederland, pater Saliba Antonios van de Syrisch-Orthodoxe Kerk en bisschop Jan Hendriks van het Bisdom Haarlem verlenen hun medewerking aan de bijeenkomst.

Documentaire

Voorafgaand wordt op de zolder van de protestantse diaconie een korte documentaire getoond en houdt Eerste Kamerlid en docent migratierecht Tineke Strik een inleiding.

De herdenking is een initiatief van Kerk in Actie, Justice and Peace Nederland, het Wereldhuis van de Protestantse Diaconie Amsterdam en Catholic Worker Amsterdam.