Amsterdammer (35) veroordeeld voor ontucht met 13-jarige

Een 35-jarige man uit Amsterdam is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 182 dagen, waarvan 180 dagen voorwaardelijk, voor ontucht met een 13-jarige.

Ook kreeg hij een proeftijd van drie jaar en een werkstraf van 240 uur. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 1.800 euro.

De man pleegde in februari 2014 ontucht en had orale en anale seks met het toen 13-jarige slachtoffer. De verklaring van het slachtoffer werd gesteund door Whatsapp-berichten tussen de Amsterdammer en het slachtoffer.

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij als meerderjarige en het grote leeftijdsverschil, zichzelf niet in bescherming nam.

Dwang

De officier van justitie had een gevangenisstraf geëist van 24 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De straf viel echter lager uit omdat het bij één keer bleef, er geen dwang werd toegepast, het slachtoffer een uitdagende rol zou hebben gespeeld en dat de verdachte niet eerder veroordeeld is voor het plegen van een strafbaar feit.

Het slachtoffer vroeg om een schadevergoeding van ruim 15.500 euro, waarvan 10.000 euro smartengeld. De rechter wees echter een bedrag van 1.800 euro toe, waarvan 1.500 euro smartengeld.

Lees meer over:
Tip de redactie