Klanten van gedwongen minderjarige prostituees Diemen opgepakt

De politie heeft maandag en dinsdag zeven mannen aangehouden die worden verdacht van seks met tenminste één minderjarig meisje in studentenwoningen in Diemen.

De verdachten zouden de minderjarige meisjes als klant hebben bezocht, meldt de politie woensdag. Het gaat om mannen in de leeftijd van 25 tot en met 50 jaar, afkomstig uit Noord-Holland en Flevoland.

De Amsterdamse recherche kwam de klanten op het spoor in een onderzoek naar seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. De mannen zijn verhoord en mogen de beslissing van de officier van justitie in vrijheid afwachten.

Hoger beroep

In het onderzoek naar de seksuele uitbuiting in Diemen werden in april al vier mannen veroordeeld, die de meisjes tot prostitutie zouden hebben gedwongen. Zij kregen straffen variërend van 18 tot 36 maanden. Die zaak loopt nu in hoger beroep.

De slachtoffers van de vier mannen, de jongste pas 15 jaar oud, zouden tussen de zomer van 2013 en mei 2014 vanuit studentenwoningen aan de Rode Kruislaan in Diemen hebben gewerkt.

Lees meer over:
Tip de redactie