De man die begin oktober in het water bij de Jozef Israëlskade in Amsterdam-Zuid werd gevonden, wordt woensdag begraven. Maar nog altijd is niet duidelijk wie hij is en wat er is gebeurd.

Voorbijgangers troffen 6 oktober het lichaam van de man aan. Als de schouwarts onderzoek verricht op het lichaam blijkt dat hij hoogstwaarschijnlijk niet door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie heeft de afgelopen weken tevergeefs geprobeerd zijn identiteit te achterhalen.

Hij droeg geen papieren bij zich, onderzoek van zijn vingerafdrukken en DNA leverden niks op en een vergelijking met de geregistreerde vermiste personen bracht zijn identiteit niet aan het licht. De man wordt daarom woensdag anoniem begraven op de begraafplaats St. Barbara.

Er werd vorige week nog een signalement vrijgegeven maar ook dat heeft geen bruikbare tips opgeleverd. Het gaat om een donkergetinte man met kort zwart haar. Hij droeg donkere schoenen van het merk Nike Air Max. Een spijkerbroek van Paul Smith, een bruine korte stoffen jas van het merk Sentone en daaronder een zwarte trui met rode bies bij de mouwen.