SP wil extra maatregelen tegen opstoppingen bij pont

Als het aan de SP ligt neemt de gemeente extra maatregelen om de 'extreme' drukte bij de ponten over het IJ aan te pakken.

"Door de werkzaamheden bij de aanlegplek bij Centraal Station loopt het nu elke dag uit de hand. Reizigers lopen flinke vertraging op en het gedrang is gevaarlijk voor kwetsbare verkeersdeelnemers", stelt raadslid Remine Alberts. "Ook al is een verbouwingssituatie nooit ideaal, het moet echt beter dan dit."

Vorige week nog klaagden veel reizigers steen en been over de drukte die, deels, veroorzaakt wordt door de werkzaamheden achter het station. Het werkgebied is afgezet met hekken, wat voor een krappe doorgang zorgt. Als meerdere ponten tegelijk aanmeren ontstaan drukte, gedrang en lange wachttijden.

Vorige week werden extra maatregelen aangekondigd, maar die blijken niet voldoende meent de SP.

Versneld

"Ik wil graag van het stadsbestuur weten of over deze verbouwing van tevoren goed is nagedacht, want dit had men van tevoren kunnen zien aankomen. Maar het is voor nu belangrijk dat er aanvullende maatregelen worden genomen om de drukte tegen te gaan. Ook wil ik weten of de werkzaamheden versneld kunnen worden uitgevoerd", aldus Alberts.

Ook vanochtend was het weer dringen geblazen bij de pont. Reizigers beklaagden zich opnieuw over grote drukte. Volgens een GVB-woordvoerder was er vanochtend echter sprake van 'reguliere drukte'

Lees meer over:
Tip de redactie