Vluchtelingengroep 'We Are Here' heeft een voormalig kantoorpand nabij Sloterdijk bezet. De eigenaar van het gebouw heeft aangifte gedaan bij de politie.

Sympathisanten hebben het pand aan de Zekeringenstraat vanmiddag bezet en de vluchtelingen uitgenodigd om het te gebruiken als noodopvang.

Volgens de krant Het Parool heeft de eigenaar al aangifte gedaan van het kraken bij de politie. Justitie moet nu bepalen of het pand moet worden ontruimd.

De groep vluchtelingen verbleef eerder in de Vluchttoren aan de Van Sande Bakhuijzenstraat 2 in Nieuw-West. Na overleg met de eigenaar heeft de groep dat gebouw op 30 september verlaten. Sindsdien verbleef een deel van de groep in een loods in Noord.

Rabobank

Het pand aan de Zekeringstraat staat volgens de krakers al lange tijd leeg. Omdat de Rabobank eigenaar is van het gebouw, heeft het de naam Vluchtbank gekregen. De groep wil met de bezetting duidelijk maken dat de huidige bed-bad-brood-voorziening van de gemeente niet toereikend is. 

"Binnen de huidige regeling worden mensen iedere ochtend op straat gezet, wat veel stress en onzekerheid met zich meebrengt. 'We Are Here' roept op tot het opzetten van een 24-uurs opvang zodat mensen tot rust kunnen komen en weer grip op hun leven kunnen krijgen", aldus de groep.