De slechtste koffie van Nederland koop je op het Buikslotermeerplein in Noord. "Bitter als gal en met de smaak van metaal", zo omschrijft het AD de koffie van Favori Segafredo Espresso.

Zaterdag kwam de jaarlijkse koffietest van de krant uit.

Twee teams bezochten 118 koffiezaken in Nederland. Ook de cappuccino en de espresso van Favori Segafredo Espresso komen er niet goed van af.

"Slonzig kopje, het schuim vol bellen komt eroverheen. Waterige, vieze bijsmaak. Verschrikkelijk", aldus de recensie. Ook heeft de krant geen goed woord over voor de reguliere koffie in een kleine kop. "Metaal, as en bitter. Waardeloos", valt te lezen in het rapport.

De eindconclusie van de jury: "Wanneer zou een vertegenwoordiger van Segafredo hier voor het laatst een kop koffie hebben gedronken? Dit soort bedrijven wil je toch niet als klant hebben? Slecht voor je naam."

Rotterdam

De hoogst genoteerde Amsterdamse koffiezaak is Vascobelo V-bar op het Rokin. De jury geeft deze koffie een 8 gemiddeld. Voor de beste koffie van Nederland moet je naar Rotterdam: Het Hoofdkantoor krijgt een 10.