Door een grote verbouwing rondom het Amstelstation in Amsterdam is het treinstation slecht bereikbaar. 

Het station gaat voor minimaal zes jaar op de schop. Er komen winkels, een park, megahotel en een nieuw bus- en tramstation. Die vernieuwingen brengen echter de nodige ongemakken met zich mee.Zo is het voor mensen met een beperking nu niet meer mogelijk om bijvoorbeeld over te steken, omdat de stoplichten geen oversteekgeluid maken.

Niet alleen mensen met een beperking blijken hinder te ondervinden. "Er wordt nergens aangegeven waar de bus staat", reageert een reiziger. '"Ik vind dat het hier af en toe heel erg rommelig is om over te steken, erg gevaarlijk", aldus een ander.

Omweg

Omgevingsmanager Geertjan Cronenberg verzekert dat de problemen worden aangepakt. "We gaan zorgen dat er een veilige looproute komt via het zebrapad bij het Bernhardplein. Dat is ietsjes om, maar is wel goed te doen voor iedereen met een kinderwagen en een rolstoel." Cohen Rapoport geeft aan dat in de huidige situatie dit niet mogelijk is, omdat er nog op diverse plekken aan de straat gewerkt wordt. Maar ook als het wel kan, is hij niet te spreken over de oplossing. "Het blijft een omweg."