Masters of LXRY, de beurs voor luxe producten die tot 2012 bekend stond als de Miljonair Fair, beleeft van 10 tot en met 14 december de grootste editie ooit.

In de Rai in Amsterdam laten zo'n vierhonderd ondernemers op ruim dertigduizend vierkante meter hun nieuwste en meest exclusieve producten zien. Vorig jaar waren er nog driehonderd exposanten.

Het betekent dat het goed gaat met de markt voor luxe producten, laat organisator Yves Gijrath donderdag weten. Hij ziet het evenement als een graadmeter voor het aantrekken van de economie en de groei van het luxe-segment.

"Amsterdam is een stad die luxe omarmt. Het toegenomen consumentenvertrouwen, de vele nieuwe hotels en gerenoveerde musea bevestigen dit beeld. Er is sprake van optimisme en dat zien we terug op de veertiende editie", zegt Gijrath.

Driekamersuite

Op de beurs komen toonaangevende namen samen op het gebied van kunst, interieur, lifestyle, fotografie, design, gastronomie, juwelen, horloges, boten en auto's.

Zo presenteert luchtvaartmaatschappij Etihad Airways een driekamersuite in zijn vliegtuig, butlers en chef-kok inbegrepen. De suite moet minimaal 18.000 euro kosten.

Diamant- en juwelenhandel Gassan heeft de grootste stand op de beurs. Op een oppervlakte van duizend vierkante meter presenteert het Nederlandse familiebedrijf 52 luxe horlogemerken en 48 merken juwelen.