De politie is woensdagavond een koffiehuis aan de Balboastraat in Amsterdam-West binnengevallen. Daarbij zijn zeven personen aangehouden.

Onder hen is de beheerder van het café aan de Balboastraat, die wordt verdacht van het gelegenheid geven aan illegaal gokken.

De rest moest mee naar het bureau voor onder meer het verstrekken van, gebruik en bezit van harddrugs en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Een persoon is overgedragen aan de IND, een ander had 1.900 euro aan boetes openstaan. De politie nam verder softdrugs twee laptops in beslag, die vermoedelijk zijn gebruikt voor illegaal gokken. De gemeente moet nu beslissen wat er met de horecazaak gaat gebeuren.

Liquidaties

De controle werd gedaan door politie, douane en gemeente en had plaats in het kader van de aanpak van excessief geweld in de stad, zoals de reeks liquidaties.

Hierbij willen politie en justitie naast opsporen en vervolgen, ook criminele groepen verstoren. Ze doen dat door onder meer te controleren op plekken waar deze personen elkaar mogelijk ontmoeten.

De straat voor het koffiehuis was afgezet en er was veel politie ter plaatse. De politie doet dit soort controles om mogelijke criminelen en criminele activiteiten te verstoren.

Afgelopen juli viel de politie ook al twee koffiehuizen in West binnen.

Bekijk video: