Een Amsterdamse vrouw die afgelopen zomer hard ten val is gekomen op de Marnixstraat heeft getuigen nodig van het incident om de gemeente aansprakelijk te kunnen stellen.

De vrouw liep bij het ongeluk ernstig hersenletsel op. Vermoedelijk viel zij bij een stoeprand waar het al vaker mis ging.

"Ik ben heel benieuwd hoe het nu precies gebeurd is. Er zijn verschillende theorieën over, je weet maar nooit wat mensen gezien hebben", zegt haar man. De meest voor de hand liggende theorie is dat de vrouw is gevallen door de verhoogde stoeprand, die tot voor kort op de Marnixstraat het fietspad van de trambaan scheidde.

"We hebben de gemeente aansprakelijk gesteld, maar de verzekering zegt dan: 'ja vervelend dat dat is gebeurd, maar u moet wel aantonen dat dat is gebeurd door die gekke hoge stoep'", zegt de advocaat van de vrouw. "Zelf kan ze het niet meer navertellen. Ze is haar geheugen kwijt en weet niet meer wat er is gebeurd."

Een buurtbewoner die zich zorgen maakte legde verschillende ongelukken vast op camera, maar toch is er meer bewijs nodig in deze zaak. "Hoe meer mensen het gezien hebben, hoe nauwkeuriger de getuigenverslagen, des te beter dat is", legt de man van het slachtoffer uit.