Een 36-jarige Amsterdammer is vrijdagavond in zijn woonplaats zwaargewond geraakt door een steekpartij aan de Jacob Husleystraat. 

Het slachtoffer kreeg een schroevendraaier in zijn hart. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Een familielid laat tegenover AT5 weten de hij de steekpartij heeft overleefd.

"Hij heeft echt een enorme engel op zijn schouder gehad. De politie en een arts zeiden dat je normaal niet eens het ziekenhuis haalt", zegt het familielid. "Een speciale dokter maakte meteen zijn borstkas open en stak een vinger in het gat, zo zijn ze naar het ziekenhuis gereden", vertelt hij.

Het slachtoffer is de nacht op de intensive care goed doorgekomen. In eerste instantie werd hij nog in slaap gehouden, maar inmiddels is hij weer bij kennis. "Hij heeft weer praatjes voor tien en ook zijn humor is weer helemaal terug. Hij wordt nu ondervraagd door de recherche."

Kinderen

Volgens het familielid zou de man die avond zijn kinderen gaan ophalen bij zijn ex-vrouw. Plots bleek zij met haar nieuwe vriend voor de deur te staan en ontstond er een ruzie, vertelt het familielid. "Zijn ex-vrouw sloeg hem met haar gipsarm en later pakte haar vriend een buggy en sloeg ermee op zijn rug".

Volgens de man hebben de kinderen, die in de auto zaten alles gezien en waren ze totaal overstuur.  De vriend van van de ex-vrouw van het slachtoffer zou daarna met de schroevendraaier gestoken hebben.

De ex-vrouw en haar vriend waren gisteravond nog spoorloos, maar inmiddels meldt de politie dat twee mensen zich gemeld hebben voor de steekpartij, zij zitten vast. Volgens het familielid moet het slachtoffer vandaag nog op de intensive care blijven liggen, maar mag hij daar morgen al van af.