Het Leger des Heils is het oneens met de kritiek van de vluchtelingen in de noodopvang in Amsterdam-Zuidoost. De asielzoekers in het leegstaande kantoorpand aan de Haaksbergweg worden naar eigen zeggen "verwaarloosd".

"We krijgen nauwelijks te eten en sommige mensen hebben al wekenlang dezelfde kleding aan", liet een groep van circa 60 asielzoekers donderdag weten aan stadszender AT5.

Volgens het Leger des Heils wordt het pand echter 24 uur per dag schoongemaakt en wordt er veel kleding gedoneerd. Er is sinds donderdag bovendien nieuwe catering.

'Kantoor niet geschikt'

"Het zijn natuurlijk wel meer dan zeshonderd mensen in een kantoorgebouw, die moe zijn, die boven op elkaars lip zitten en heel onzeker over hun toekomst zijn", zegt directeur Harry Doef.

"Dan hoeft er niet veel te gebeuren, willen mensen tot een conflict komen", aldus Doef. "Maar de conclusie dat kantoren op de lange termijn niet geschikt zijn, kunnen we zeker trekken. Het is een kantoor en een kantoor is niet gemaakt om te wonen."

Ook verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg (Zorg en welzijn) heeft gereageerd. Hij laat weten dat "het signaal ontvangen is en dat het wordt opgepakt".