Vijf mannen zijn woensdagavond 30 september na een achtervolging aangehouden op de N201 in Hoofddorp, omdat ze eerder in Amsterdam-Zuid een snackbar hadden overvallen. Een van de verdachten is door de politie beschoten.

Even na 23:00 uur werd een snackbar aan de Laan der Hesperiden in Amsterdam overvallen door meerdere mannen.

In de snackbar waren op dat moment twee personeelsleden en één klant aanwezig. De overvallers sprongen over de toonbank en eisten geld. Hierbij dreigden ze met een mes. Daarna vluchtten ze met een auto.

Politieagenten keken naar het voertuig uit. In Hoofddorp zagen agenten de vluchtauto, waarna deze er met hoge snelheid vandoor ging. 

Een achtervolging ontstond waarbij de verdachten gevaarlijk rijgedrag vertoonden. Zij negeerden meerdere stoptekens en reden door rood licht. De politie reed het voertuig klem op de N201, maar de verdachten probeerden alsnog weg te komen.

Schot

Hierbij reden de verdachten in op de politie en loste een van de agenten een schot. Een stukje verderop bracht de politie de auto opnieuw tot stilstand. Agenten hielden de vijf inzittenden aan. Het gaat om drie mannen van 18 jaar oud en twee mannen van 19 jaar oud, uit Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp.

Een van hen (18) heeft een schotwond aan zijn been en is naar het ziekenhuis gebracht. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schieten van de politie.