De tramhalte Amsteldijk op de Ceintuurbaan terug hebben. De halte werd een jaar geleden geschrapt uit de dienstregeling.

Volgens de lokale SP rijdt tram 3 nu de buurt zomaar voorbij. Bewoners moeten nu maar liefst 250 meter lopen naar de volgende tramhalte, Van Woustraat.

"Het openbaar vervoer in deze buurt is flink verschraald sinds de tramhalte er is weggehaald. Juist deze maand is er een complex ouderenwoningen geopend, precies naast de tramhalte. Dat lijkt me een prima aanleiding om de fout uit het verleden recht te zetten", zegt SP-raadslid Remine Alberts.  

Hoge drempel

"Als de tram weer stopt op de Amsteldijk, maak je het voor de bewoners van de ouderenwoningen in de voormalige Tabitha makkelijker om te reizen en vrienden en familie te bezoeken. Elke keer de wandeling naar de Wibautstraat is voor sommige ouderen gewoon een te hoge drempel.'"

Alberts heeft hoop:"'Uiteindelijk gaat de Stadsregio over de tramhaltes, daar zitten ook buurgemeentes in. Maar als de Amsterdamse gemeenteraad zich hier duidelijk voor uitspreekt, moet men van goeden huize komen om dat te negeren."