De uitgeprocedeerde vluchtelingen van Wij Zijn Hier gaan woensdag weer in een protestmars naar het Stadhuis van Amsterdam om te protesteren tegen de nachtopvang van de gemeente.

Vanaf woensdag staat de groep asielzoekers weer op straat, nadat ze eind augustus hun intrek hadden genomen in de voormalige kunstacademie aan de Van de Sande Bakhuijzenstraat in Nieuw-West.

Vanaf 12.00 uur loopt de groep een protestmars naar het stadhuis, omdat Wij Zijn Hier het er niet mee eens is dat de gemeente slechts een nachtopvang (bed, bad, brood) biedt.

Na het protest lopen de asielzoekers verder naar hun nieuwe tijdelijke opvang. Ze kunnen terecht in een loods van Schram Studio. 

"Het is verheugend dat –zoals de laatste maanden ook is gebleken- veel Nederlanders zich het lot van vluchtelingen aantrekken en daadwerkelijk helpen. Het is al de tweede keer dat Schram Studio de vluchtelingen tijdelijk onderdak biedt", zegt Wij Zijn Hier.

Gesloopt

De groep zat, volgens Wij Zijn Hier, met toestemming van de eigenaar in het pand aan de Van de Sande Bakhuijzenstraat. Maar het pand is per 1 oktober verkocht en zal worden gesloopt.

De vluchtelingen van de groep Wij Zijn Hier zwerven al jaren door de stad en gaan van leegstaand pand naar leegstand pand. Ze hebben geen vaste woon- of verblijfplaats en zijn ook al uitgeprocedeerd.