Achmed Baâdoud, stadsdeelvoorzitter van Nieuw-West, heeft tijdelijk vier jonge kinderen uit Syrië opgevangen die met hun moeder naar Nederland zijn gevlucht.

Baâdoud (PvdA) deed dat na een werkbezoek aan sportcentrum Calland, waar circa 350 vluchtelingen tijdelijk werden ondergebracht.

Baâdoud nam de kinderen (4, 5, 6 en 11) in huis na een gesprek met vrijwilligers in de opvanglocatie, vertelt hij donderdag in De Telegraaf.

"Zij vertelden mij aan het eind van de bijeenkomst dat één van de vrouwen nog diezelfde nacht in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Het ging om een moeder van vier kinderen. Ik ben zelf ook een vader van vier, dus wat doe je dan? Volgens mijn vrouw was het geen probleem om ze onder te brengen. Toen zijn ze meegegaan naar huis."

Arabisch

De kinderen kunnen bij Baâdoud blijven zolang hun moeder nodig heeft om te herstellen, belooft de PvdA'er. "In ons gezin spreken we ook Arabisch, dus we konden de kinderen geruststellen. We wonen ruim, en hebben kinderen in dezelfde leeftijd. Dus waarom niet?"

Over het lot van de vader is niet veel bekend, zegt Baâdoud. Mogelijk bevindt hij zich in Libanon.