De vluchtelingen die tot nu toe verbleven in het Sportcentrum Caland in Amsterdam, moeten morgen allemaal verhuisd zijn naar de opvanglocaties in Zuidoost en Zuid.

Dat heeft de gemeente dinsdagavond laten weten.

"Woensdag vertrekken de laatste mensen uit de sporthal. Daarna wordt het sportcentrum weer geschikt gemaakt voor gebruik door sporters en anderen", schrijft de gemeente.

Het is de bedoeling dat leerlingen van het Calandlyceum, maar ook andere sporters vanaf begin volgende week weer gebruik kunnen maken van de sporthal.

Vanaf woensdag zijn er nog drie opvanglocaties in de stad: op de Flierbosdreef in Zuidoost, de vandaag aangewezen voormalige gevangenis aan de Havenstraat en de Wethouder Verheijhal in Oost.

Noodoplossing

De vluchtelingen uit de Sportcentrum Caland worden verdeeld over de locaties in Zuidoost en Zuid, omdat het de bedoeling is dat ook de sporthal in Oost binnenkort weer vrijgemaakt wordt voor sporters.

In het AT5 programma De Burgemeester gaf Eberhard van der Laan al aan dat de opvang van de vluchtelingen in de sporthallen een noodoplossing was.

De gemeente heeft eerder toegezegd dat de stad 1.500 vluchtelingen op wil vangen