Na een serie dreigementen is vrijdagnacht een groot raam ingegooid bij het pand van de Koerdisch Gemeenschap Amsterdam (KGA) aan de Metaalbewerkerweg in Amsterdam-Noord.

Eerder, in 2011, toen het centrum nog aan de Sloterkade in Zuid gevestigd was, werd de organisatie ook daar aangevallen.

Het is nog onduidelijk door wie de vernieling is gepleegd, maar het bestuur van het centrum denkt dat het om aanslag door nationalistische Turkse jongeren gaat. "Sinds de strijd tussen de Turkse regering en de PKK weer opgelaaid is, twee maanden geleden, hebben we verschillende dreigementen binnen gekregen bij het centrum."

Die bedreigingen zouden dagelijks telefonisch en per mail bij het bestuur binnenkomen."'Wij maken elke dag melding bij de politie van nieuwe dreigementen", laat het bestuur weten, dat nu aandringt op beveiliging van het pand. "We willen na het incident van vannacht bescherming van politie en gemeente tegen dergelijke terroristische aanslagen'. 

Aangifte

Een woordvoerder van politie verwacht dat de KGA in de loop van de dag aangifte zal doen van de vernieling. "Dan zullen we onderzoeken of er in de buurt van het pand camera's hangen. Mogelijk staan de daders op beeld." Een wijkagent is inmiddels langs geweest om de vernieling te bekijken.