De Amsterdamse politie is woensdag rond 21.45 uur een café op de hoek van de Hoofdweg en de Jan van Galenstraat binnengevallen in het onderzoek naar de liquidaties in de stad. 

Van de 24 bezoekers van de zaak zijn er vier aangehouden. De eigenaar was niet aanwezig. Direct nadat een arrestatieteam het pand binnen was gegaan, werd een deel van de straat afgezet met lint en zwarte schermen.

Binnen werd volgens een woordvoerder van de politie gegokt. Drie mannen werden aangehouden op verdenking van illegaal gokken, een vierde omdat hij zich niet kon identificeren. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau.

Geld, een computer en administratie werden door agenten in beslag genomen. De inval vond plaats in het kader van het onderzoek naar het grote aantal liquidaties in de stad.

"Hoewel het nu al een paar maanden rustig is, voeren we nog steeds gericht actie op plaatsen waar criminelen zich mogelijk ophouden", laat een politiewoordvoerder weten.

Ontregelen

De bedoeling is om op die manier criminaliteit te ontregelen. Eerder werd bijvoorbeeld ook een koffiehuis aan het Dijkgraafsplein in Nieuw-West binnengevallen. Toen werden tien mensen aangehouden.

De politie deed de inval in West samen met de belastingdienst en de douane. Het is nu aan burgemeester Eberhard van der Laan om te beslissen wat er met het café gebeurt.

Bekijk foto's en een video van de inval op AT5.