De politie is vrijdagavond rond 23.00 uur met diverse eenheden, waaronder de ME, een shisha lounge aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam-West binnengevallen.

De politie reageerde op een melding dat er mogelijk geschoten was in de horecagelegenheid. Het Parool meldt zaterdag dat het om een loos alarm gaat.

Risico

Vanwege het risico deden meerdere eenheden mee aan de inval. Een omstander meldt aan AT5 dat in totaal acht politievoertuigen bij de lounge voor de deur stonden, twee van die voertuigen waren busjes van de ME.

Mensen die op het moment van de inval binnen waren, werden door agenten gefouilleerd en bevraagd. Ook doorzocht de politie de tuin achter de shisha lounge, maar er werd geen vuurwapen gevonden. Ook is er niemand aangehouden bij de actie.

Vergunning

Shisha lounges in de stad liggen vaker onder het vergrootglas van de politie, onder andere door verschillende steek- en schietincidenten. De gemeente heeft in juli van dit jaar besloten dat er beter gekeken gaat worden naar de exploitatievergunning van de waterpijpcafés.