Mohamed B. zou volgens justitie zijn collega-asbestsaneerder in Amsterdam-West hebben doodgeschoten. Maar de rechter ziet te weinig bewijs en spreekt hem vrij.

Op 25 juni 2012 werd op de Geuzenkade in West een 40-jarige Amsterdammer om het leven gebracht. Hij werd in de deuropening van zijn woning neergeschoten en overleed aan zijn verwondingen. De man die werd verdacht van deze moord is een collega van het slachtoffer.  

Verdachte Mohamed B. (41) en het slachtoffer kenden elkaar van het werk. B. werd moord ten laste gelegd. Na een ruzie zou hij zijn vertrokken om later terug te keren met een vuurwapen.

De rechter denkt daar anders over. Weliswaar zijn er kruitsporen gevonden in een auto waarin B. reed en die kunnen mogelijk gelinkt worden aan de schietpartij. Volgens Het Parool is er ook filmpje waarin te zien zou zijn dat de schutter hetzelfde zwierige loopje heeft als B. Het OM eiste dan ook vijftien jaar cel. Volgens de rechter is er echter te weinig concreet bewijs om vast te kunnen stellen dat B. de moordenaar is.