De politie heeft donderdagochtend een 28-jarige man gearresteerd die wordt verdacht van het verkrachten en mishandelen van een 75-jarige vrouw uit Amsterdam West.

Dat gebeurde op 31 juli bij het Helmerplantsoen in Amsterdam. De man vroeg haar in eerste instantie om geld. De vrouw zei geen geld bij zich te hebben, waarna de man haar verkrachtte. Hierbij gebruikte hij volgens de politie "extreem veel geweld". Na de verkrachting roofde de man haar gouden sieraden van haar handen en nek. 

De politie gaf daarna een compositietekening van de dader vrij, in de hoop dat getuigen zich zouden melden. Hierop kwamen ruim 80 tips binnen.

DNA-match

Het onderzoeksteam kwam de verdachte uiteindelijk op het spoor na een zogenaamde DNA-match op eerder verricht technisch onderzoek. Het aangetroffen DNA bleek in de landelijke databank te zitten, waarna zijn identiteit bekend werd. Op verschillende adressen is huiszoeking verricht.

De man is een bekende van politie en justitie, onder andere voor diverse vermogensdelicten en een eerder gepleegd ernstig geweldsmisdrijf.