Greenpeace laat weten trots te zijn op hun duurzame kantoor aan het IJ. De kale huurprijs lijkt hoog te zijn, maar het pand is volgens de organisatie een klimaatvriendelijke bezuiniging ten opzichte van het vorige kantoor.

Het kantoorgebouw aan het NDSM-plein in Noord werpt op een termijn van tien jaar zijn vruchten af.

"Bij de keuze voor nieuwe huisvesting is gekeken naar de totale kosten", aldus een woordvoerder van Greenpeace. "Huurkosten plus servicekosten tellen op tot 204 euro per vierkante meter. Het Amsterdams gemiddelde ligt op 227 euro per vierkante meter. De huurkosten liggen dus tien procent lager dan dat gemiddelde."

Daarbij is het energieverbruik volgens de milieugroep ruim een kwart lager dan het gemiddelde en is er veel in geïnvesteerd om het kantoor zo duurzaam mogelijk te maken, zo is er geen fout hout, giftige verf of PVC gebruikt. Ook is er enkel gebruik gemaakt van energiezuinige led-verlichting en maken de toiletten gebruik van regenwater in plaats van drinkwater.

"Wij zijn beretrots dat ons pand in de top 25 van duurzaamst verbouwde panden in Nederland behoort." Greenpeace zegt te hebben gedaan wat de organisatie van de overheid en het bedrijfsleven eist: een kantoorruimte zo duurzaam mogelijk maken.