Wethouder Laurens Ivens van Wonen is verrast door de enorme toeloop op de verkoop van zelfbouwkavels in Amsterdam Noord.

Aan de Papaverweg staan sinds vorige week zo'n twintig mensen met caravans en tentjes in de rij, en dat maar liefst zes weken voordat de kavels worden toegewezen.

"Ik ben verrast door deze toeloop", aldus Ivens woensdagochtend in de raadscommissie wonen. "De vorige keer dat we zo'n rij hadden, was er echt een heel speciale kavel, nu had ik die verwachting niet."

Voorzieningen

De PvdA vroeg zich af of er wel voldoende voorzieningen zijn voor die mensen in de rij, zoals een toilet. Ivens: 'Het is geen camping. We gaan kijken of er op een goede manier mee omgegaan wordt. We zijn in overleg met die mensen om te kijken hoe ze hier goed kunnen verblijven. Maar heel erg te juichen sta ik niet."

De mensen zijn naar eigen zeggen in overleg met Waternet om toilet- en douchevoorzieningen te regelen, ook hopen ze glasvezelinternet te kunnen regelen.

Systeem

De wethouder weet niet of er in de toekomst wel met dit systeem van het toewijzen van zelfbouwkavels moet worden doorgegaan. Nummers wil hij nu niet uit gaan delen. "Ik twijfel daarover. Je moet niet gedurende het spel de spelregels veranderen."

Lees op AT5: Zelfbouwkavels Noord: 'dromers' wachten zes weken