Ziggo-klanten in Amsterdam hadden maandag aan het eind van de middag en het begin van de avond last van een telefoniestoring. De storing was even voor 19.30 uur opgelost, maar de oorzaak is nog niet bekend.

Ook in de rest van het land waren er problemen met internet en telefonie, laat de kabelexploitant weten. De storing gold voor een deel van de klanten, vooral zakelijke klanten en ziekenhuizen, verspreid door het land. 

Een groot deel van de storingsmeldingen komt uit Amsterdam. Ook uit andere delen van de randstad kwamen meldingen. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) meldde slecht tot niet bereikbaar te zijn. Ook Spijkenisse Medisch Centrum was onbereikbaar door de storing.

De storing zat alleen in de telefonie van Ziggo, niet in het internet. Bijna twee weken geleden werd het bedrijf en zijn klanten nog wel getroffen door een internetstoring, die werd veroorzaakt door DSoS-aanvallen.

"We hebben contact opgenomen met het Nationaal Cyber Security Centrum. Er gaan video's rond op Youtube, waaruit zou blijken dat hackerscollectief Anonymous erachter zit. Of dat echt zo is, moet worden uitgezocht", zei een woordvoerder.