De politie heeft tot nu toe tachtig tips binnengekregen over de verkrachting van een 75-jarige vrouw bij het Helmersplantsoen in Amsterdam-West.

Deze week loofde de politie een beloning van 8.500 euro beloning uit voor de tip die naar de dader leidt.

Bij de verkrachting werd extreem veel geweld gebruikt. Het slachtoffer liep rond 7.00 uur over het Helmersplantsoen met haar hondjes toen zij plotseling een daar gelegen onderdoorgang, de voormalige hoofdingang van het Wilhelmina Gasthuis, werd ingetrokken.

Hierna vroeg de man in eerste instantie om geld. De vrouw zei hem geen geld bij zich te hebben, waarna de man haar verkrachtte en ernstig mishandelde. Daarna haalde hij haar gouden sieraden van haar handen en haar nek. Hij liet het slachtoffer pas los toen een passant door had wat er gebeurde.

Losgeslagen

Het geweld dat deze man heeft gebruikt is volgens rechercheurs extreem. De man heeft het hoofd van de vrouw op de stoep geslagen, ze had daardoor een gebroken jukbeen en haar gezicht zat onder de bloeduitstortingen.

Ook heeft zij haar heup gebroken. De man lijkt volgens de politie volledig losgeslagen. De politie heeft een uitgebreid signalement en een compositietekening van hem vrijgegeven.