Geenstijl-verslaggever Jan Roos zegt dinsdagavond aangevallen te zijn door een groep jongeren in Amsterdam-West. De groep was volgens hem gewapend met stenen en stokken.

Dat laat Roos aan AT5 weten na berichten op Twitter. De verslaggever raakte niet gewond. "Ik ben aardig tussen de stenen en stokken door geslalomd", zo verklaart hij.

"Ik liep naar de parkeermeter om hem bij te vullen en toen kwam ik langs een speelveldje. Daar werd hij nageroepen. "Toen ik bij de auto kwam begon het plots stenen te regenen", claimt Roos.

Doodslaan

Vervolgens kwam volgens Roos een groep van circa 12 tot 15 jongeren op hem afgelopen met stenen, stokken en ijzeren staven. '"We gaan je doodslaan", riepen ze volgens Roos. "Het leek inderdaad alsof ze de daad bij het woord gingen voegen."

Uiteindelijk wist de Geenstijl-verslaggever de groep af te schrikken door op ze af te rennen. "Ik kwam tot op vijf meter van ze en toen gingen ze er vandoor. Maar toen ik terugliep kwamen ze alweer op me af." Ten slotte schoten twee mannen hem te hulp. "Eén van hen werd ook uitgescholden", aldus Roos.

Roos zegt geen aangifte te willen doen, omdat hij niet weet wie de daders zijn.

Kapmes

Omwonenden verklaren aan het Parool dat Roos niet alleen slachtoffer is. Een van de getuigen laat weten dat de journalist op een bepaald moment een kapmes in de hand heeft gehad, waarmee hij de groep wegjoeg.

"Ik zag hem met dat mes zwaaien, om te intimideren", verklaart de omwonende in de krant. "Ik vroeg hem of hij hier woonde, maar hij was druk met het uiten van allerlei racistische teksten."

Roos laat daarop weten dat hij het niet relevant achtte om te vermelden dat hij zelf ook een wapen had. "Het lijkt mij interessanter dat ik door een roedel bloeddorstige honden werd aangevallen dan dat ik mij heb geprobeerd te verdedigen."