De mensen in Betondorp worden de laatste tijd vaak opgeschrikt door loeiende brandweersirenes in de wijk, zeven woningbranden in zes maanden tijd en dat is volgens de buurt geen toeval.

Zo ook vorige week toen een woning van een 82 jaar oude vrouw werd verwoest door brand.

En dat was de tweede brand in elf dagen tijd in dezelfde woning. "De buurt is er wel mee bezig, hoor. Het zijn over het algemeen wat oudere mensen, die krijgen het toch wel benauwd", zegt een buurtbewoner.

"Verschrikkelijk dat het gebeurt, bij ons hier in het dorp. Ik vind het een beetje naar, ik kan niet weghollen", zegt een oudere vrouw. 

In het geval van de Zaaiersweg is er volgens de buurt geen twijfel mogelijk, dat moet een pyromaan zijn geweest. "Er zijn jerrycans gevonden, in zo'n geval geloof ik niet in toeval", zegt Patrick. "Ik maak me wel zorgen, ja. Ik ben al van plan de brievenbus dicht te maken en heb ook al andere ideeën."

Totdat het forensisch onderzoek bij de Zaaiersweg is afgerond wil de politie nog niet zeggen of er daadwerkelijk een brandstichter actief is. En ook de woningcorporatie wacht het onderzoek af, al wordt er wel gesproken met de slachtoffers.