De gemeente Amsterdam gaat aankomend weekeinde al maatregelen nemen om de verkeersveiligheid van het fietspad langs de trambaan op de Marnixstraat te waarborgen. 

Dat zegt een woordvoerder van de gemeente donderdag tegenover NU.nl. 

De gemeente gaat in het weekeinde één van de witte lijnen verwijderen waardoor het hoogteverschil beter zichtbaar zal zijn. Ook zal het driehonderd meter lange fietspad woensdag opgehoogd worden.

De afgelopen maanden kwamen verschillende fietsers hard ten val door de rand, die het laaggelegen fietspad scheidt van de tram- en busbaan. Buurtbewoners maken zich grote zorgen om het grote aantal valpartijen. Vorig jaar kwam een 42-jarige man om het leven nadat hij viel en vervolgens geraakt werd door een bus.

Te snelle ingreep

Eerder liet de gemeente weten dat een te snelle ingreep meer verkeersonveiligheid in de hand zou kunnen werken. 

"Denk je bijvoorbeeld in dat bij het ophogen van het fietspad fietsers eerder geneigd zullen zijn op de trambaan te gaan rijden. Ook dit kan weer onveilig zijn. Vandaar dat er verschillende experts goed naar het probleem moeten kijken"

De gemeente plaatste woensdag al een waarschuwingsbord. "We zijn ons doordrongen van de urgentie", aldus de zegsvrouw eerder.