Het stadsstrand bij het Centraal Station organiseert een 'bierpong' toernooi voor kinderen aankomende zondag. 

Bierpong is een Amerikaans spel (beer pong) waarbij het de bedoeling is om een pingpongbal in de beker van de tegenstander te gooien. Zodra er raak wordt gegooid, dient de tegenstander zijn of haar, doorgaans met bier gevulde, beker leegdrinken.

Bij het kindertoernooi wordt geen bier gebruikt. "We gebruiken alcoholvrij bier", aldus initiatiefnemer Joost. "Het is gewoon een ontzettend leuk spelletje, meer niet. Op deze manier kunnen ook de kleinste meedoen aan dit vrolijke spel."

De buurt reageert verbaasd over het initiatief. "Ik snap de commotie wel", aldus Joost. "Het is ook niet zo dat we reclame willen maken voor drank of drinken op jonge leeftijd. Maar dit zal vast een discussie over alcoholgebruik teweegbrengen. En dat is alleen maar goed. De intelligente mening zal hierin ongetwijfeld boven komen drijven."

Er is plek voor ongeveer vijftig kinderen. "Elke jonge deelnemer moet onder begeleiding van een volwassene komen. En de volwassenen drinken het alcoholvrije bier", stelt Joost. "En het loopt redelijk storm, er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar."