Het hoogbejaarde echtpaar (86 en 87 jaar), dat dinsdagmiddag bij een overval in hun woning aan de Heemstedestraat in Amsterdam-Zuid gewond is geraakt, heeft de nacht doorgebracht in het ziekenhuis.

De man raakte zo ernstig gewond dat hij geopereerd moet worden. "Hij is aan alle kanten geslagen, hij ziet er niet meer uit. Ze bleven maar slaan, mijn moeder idem dito. Ze liggen nu beiden aan de hartbewaking, dat gaat niet echt heel goed", vertelt zijn zoon tegen AT5

Hij looft een beloning uit van tienduizend euro voor de gouden tip.

Het stel liet twee mannen, die zich voordeden als agenten hun woning binnen. De bejaarden werden door het duo vastgebonden en mishandeld.

De woning werd doorzocht en de overvallers gingen er met geld en diverse spullen vandoor. Vanaf het balkon wist de vrouw de aandacht van omstanders te trekken, waarna rond 13.30 uur de politie gealarmeerd werd.

Agenten forceerden de voordeur van de woning en verleenden eerste hulp, waarna ambulancepersoneel de zorg overnam. Met een ladderwagen van de brandweer werd het echtpaar uit de woning getakeld en naar een ziekenhuis overgebracht.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident, of mensen die iets opvallends hebben gezien in de buurt.